Stairways center – et fristed i junglen

Stairways center ligger på en jungleklædt skråning ud mod havet lidt vest for Puerto Galera på øen Mindoro syd for Manila. Her driver Stairway et børnehjem for svært belastede gadebørn og et stort træningscenter. Centret har hvert år besøg af tusindvis af gæster, som lærer om børns rettigheder og respekten for det enkelte barns liv.

 

Sidebar

Gå på opdagelse på centret i 360 grader

Klik på billedet og gå på interaktiv opdagelse på Stairway. Du kan dreje billederne 360 grader med musen. Klik dig frem fra indgangen og videre til scenen, spiseområdet, køkkenet, drengenes hus, skolen osv, eller du kan tage en afstikker ned på stranden eller op i bjergene til vores farm i landsbyen Baclayan. Undervejs kan du klikke på andre ikoner og få se informationer og film om det, du ser.

Mønsterbørnehjem for 15 gadebørn

Vores ’mønsterbørnehjem’ er Stairways hjerte. Her finder 12-15 svært belastede drenge fra Manilas gader en vej tilbage til et værdigt liv gennem uddannelse og personlig terapi. Et ophold, som forandrer deres liv. På Stairway oplever børnene en hverdag med helt nye muligheder og tilbud.

Børnehjemmet er et ‘pædagogisk laboratorium’, som bygger på de bedste pædagogiske principper fra USA og Europa. Her tester Stairways medarbejdere nye metoder og tilgange – og samtidig beviser de i praksis, at en målrettet indsats kan løfte alle børn ud af elendigheden.

Stairways drenge er typisk på centret i et år, og i den periode får de intens træning. Ikke bare i traditionelle skolefag, men også i sang, teater, musik, kunst og sociale færdigheder. Og så lærer de god gammeldags ordentlig opførsel!

Når drengene kommer til Stairway, har de som regel forfærdende oplevelser med sig. Vi bruger personlig terapi og kreative udtryksformer som nøglen til at hjælpe det enkelte barn med at bearbejde fortiden, styrke selvværdet og stille mål for fremtiden.

Stairway bruger mange ressourcer på hvert enkelt barn, og på den måde er det urealistisk at forestille sig, at Stairways standard kan overføres til alle de hundrede tusinder af gadebørn, som findes i Manila og andre storbyer. Vores mål er at lære – og at vise pædagoger, lærere og andre fagfolk, hvor langt man med de rette metoder kan nå med selv det mest skadede barn.

Når deres tid på Stairway er slut, hjælper vores medarbejdere drengene med at finde tilbage til forældre eller andre familiemedlemmer, hvis der er grundlag for det. Ellers hjælper vi dem videre til gode institutioner, som kan give dem uddannelse og en god fremtid.

Vi slipper dem ikke, før de er på sikker grund, og vi bliver ved med at holde kontakt med dem. Derfor ved vi, at over 95% af drengene holder fast i den positive udviklinger og kommer videre i livet uden at ende tilbage på gaden.

Træningscenter for tusinder af fagfolk

Stairways center rummer moderne kursus- og træningsfaciliteter og overnatningsmuligheder for op til 60 kursister. Hvert år har vi besøg af et stort antal fagfolk, som arbejder professionelt med udsatte børn: Lærere, socialarbejdere, politifolk, præster, ansatte i ngo’er, studerende osv.

Vi deler vores erfaringer og lærer dem om Stairways metoder og holdninger til børns udvikling. For kursisterne er det en stor oplevelse at komme væk fra hverdagen og arbejde tæt og koncentreret i de smukke omgivelser på Stairway. Samtidig spiser, sover og arbejder de tæt på de børn, det hele drejer sig om.

  Træning af socialarbejdere, lærere, politifolk osv. er helt centralt i Stairways arbejde. Her er en gruppe politifolk og socialarbejdere på fælles træning på Stairways center på Mindoro. Bagefter skal de tilbage til deres lokaleområde og arbejde med forebyggelse

DSC00110

Sidebar