“Gadens børn”: Gribende
dokumentarfilm om drengene på Stairway

Gennem et helt år har filmskaberen Mikala Krogh fulgt en gruppe gadebørn fra Manila på Stairways center på Mindoro. Filmen havde premiere på festivalen CPH:DOX i marts 2018. Du kan streame filmen gratis på Filmstriben.

“Gadens børn” (engelsk titel A Year of Hope) er en gribende dokumentarfilm fra Stairway, som beskriver en drengs liv gennem et helt år – fra han møder Stairways socialarbejdere på et børnehjem i Manila, til han forlader Stairways center som et forvandlet menneske et år senere.

Filmen havde en fantastisk premiere på CHP:DOX i marts 2018, og den er blevet vist to gange på DR2 i april samme år. Siden da er den blevet vist på festivaler og i tv verden over. Du kan se desværre ikke streame filmen gratis, men den kan lejes via Vimeo.com.

Filmen fik en meget vellykket premiere for flere end 500 tilskuere i Bremen Teater i København. Efter filmen var der paneldebat med filmens instruktør Mikala Krogh, Stairways projektleder Lars Jørgensen samt to af Stairways medarbejdere, Nancy Agaid og Donna Baccay, som begge optræder centralt i filmen.

Filmen er blevet meget positivt modtaget i en række filmmedier og ikke mindst af de medvirkende drenge selv samt af NGO’er og myndigheder i Filippinerne. Der er ligefrem planer om at vise filmen for medlemmerne af det filippinske parlament – som godt kunne bruge mere viden om, hvordan fattige og udsatte børn lever i landet.

Vi glæder os til at vise og bruge filmen i de kommende år!

Mere om filmen

Tyve børn og unge fra Manila, som skal finde tilbage til livet efter et hårdt liv alene på gaden i den filippinske millionby. Kan man ændre gadebørns syn på deres egen fremtid? Stairway gør forsøget og giver en gruppe udsatte gadebørn chancen for at komme et år væk fra slummen.

Et år i håbets tegn – og et år med en seng at sove i, ordentlig mad og en læringsproces, der skal bringe dem tilbage til livet efter det svigt og de overgreb, de har været udsat for i storbyen. Dette gælder også for 13-årige Justin som kæmper med sin egen identitet, og 15-årige Pablo som har glemt hvordan man smiler.

Mikala Krogh er med dem gennem hele året i sin nye film, der sætter billeder og stemmer på de mest udsatte unge i et samfund, hvor hver tredje bliver seksuelt misbrugt i løbet af sit liv, og hvor tusindvis af børn lever alene på gaden. En både gribende og politisk presserende film om hvordan man faktisk kan gøre en forskel for nogle af dem.

Filmen er instrueret af Mikala Krogh og er støttet af bl.a. Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio.

Spilletid: 84 minutter.

Sidebar
Sidebar