Red Leaves Falling: En undervisnings-
pakke om sex trafficking af børn

Stairway har udviklet et undervisningsmateriale specielt rettet mod grundskolens ældste klasser i Danmark. Materialet bygger på Stairways mangeårige erfaring med oplysning og forebyggelse af sexmisbrug af børn. Se filmen ‘Red Leaves Falling’ her – og hent pædagogiske vejledninger til fire fag i grundskolen samt supplerende materialer

Animationsfilmen ‘Red Leaves Falling’ fortæller historien om Ruby og hendes lillesøster, som bliver trafficket til et børnebordel i et u-land. I en parallel historie følger vi en familiefar, som deltager i misbruget via sin computer i et vestligt land. Sexmisbrug af børn er nemlig en global milliardforretning.

Se Red Leaves Falling på engelsk, uden undertekster:

Se Red Leaves Falling på engelsk med danske undertekster:

Undervisningspakke til grundskolen

Undervisningspakken ‘Red Leaves Falling’ er udarbejdet i samarbejde med konsulenter fra CFU Lillebælt. Pakken er primært rettet mod undervisning i engelsk, dansk, samfundsfag og kristendom i grundskolens 8. og 10. klassetrin, men det er også meget velegnet til korte og længere forløb i gymnasier, højskoler og dagbehandlingstilbud.

Filmen kan ikke stå alene, men bør bruges sammen med det øvrige materialer i pakken, så eleverne får en forståelse af problemstillingen og får mulighed for at reflektere og diskutere de ret voldsomme elementer i historien.

Links til MitCFU og pædagogiske vejledninger

MitCVU kan du finde links og materialer om filmen samt pædagogiske vejledninger til fagene engelsk, dansk, samfundsfag og kristendom i grundskolen. Se materialet og PV’er her (kræver UNI-login). OBS: På MitCFU beskrives materialet over 5 sider. Links til PV’er findes på side 4.

Du kan også hente de pædagogiske vejledninger her:

Du kan ikke downloade filmen, men du kan streame den her på siden på engelsk med og uden danske undertekster. Link findes også på MitCFU. Brug de supplerende materialer her på siden som inspiration for opgaver og forløb for dine elever.

Trykt materiale

  • Det trykte materiale, som omfatter en lærervejledning og et elevhæfte, kan du downloade her på siden eller Materialeplatformen. Du kan desuden låne klassesæt med materialet via dit lokale CFU.
  • Vi har også stadig enkelte klassesæt med trykt lærervejledning og 30 teksthæfter til eleverne, som du kan bestille direkte Tune Nyborg på tune@tnk.dk. Vi har fået støtte til produktionen fra Danida, så materialet er gratis.
Sidebar

Hent støttematerialer til filmen her

1. Hent introduktion/lærervejledning
Hent en mere generel introduktion og lærervejledning til brugen af ‘Red Leaves Falling’ materialet i undervisningen. Hæftet rummer introduktion til materialet, samt baggrundsinformationer om sexmisbrug af børn. Hæftet er udarbejdet med sigte på grundskolen og gymnasiet. Det er siden blevet suppleret af pædagogiske vejledninger til grundskolen, som kan hentes på MitCFU. Hent lærervejledningen (pdf).

2. Hent ‘Red Leaves Falling story book
Hent illustreret teksthæfte med historien bag filmenRed Leaves Falling’ som pdf – parat til tryk. Story book’en er på engelsk og dialogen følger filmen tæt. Hæftet er således velegnet som en del af et undervisningsforløb om sexmisbrug af børn i engelsk i grundskolens 9. og 10. klassetrin. Hent Story Book / elevhæfte (pdf).

  ‘Red Leaves Falling’ er et grundigt og gennem-arbejdet materiale, der giver underviseren konkrete guidelines til at gennemføre processen trin for trin, så emnet kan håndteres på en tryg og anstændig måde for eleverne.
Cand.psyk.aut. Henriette Lieblein Misser, tidl. psykologafaglig leder på behandlingsinstitutionen Godhavn.

Sidebar